Borůvka působí jako antioxidant, přispívá k normální činnosti cévní soustavy, zejména kapilárních cév a žil. Uvolňuje od pocitu těžkých nohou, má vliv na hladinu cukru v krvi, metabolismus lipidů a bílkovin atd.
Detailní popis produktu
Plod borůvky je nedílnou součástí kulinářství, ale i tradičním fytoterapeutickým prostředkem. Díky antioxidačním a chuťovým vlastnostem se řadí k našemu nejcennějšímu ovoci. Sušené borůvky BIO si zachovávají stejné vlastnosti jako plody čerstvé. Nenechte se zmást nízkou gramáží, k výrobě je potřeba několikanásobně větší množství plodů čerstvých. Za tmavou barvu borůvek jsou odpovědná ceněná barviva antokyany.
- borůvka BIO působí jako antioxidant
- přispívá k normální činnosti cévní soustavy, zejména kapilárních cév a žil
- uvolňuje od pocitu těžkých nohou
- má vliv na hladinu cukru v krvi, metabolismus lipidů a bílkovin
- podporuje tvorbu kolagenu v očích a je doporučována pro normální stav zraku
- plod borůvky napomáhá k normalizaci trávení a stavu žaludeční sliznice a sliznice tenkého střeva
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Složení:
100% Vaccinum myrtillus L. BIO
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g |
|
Energetická hodnota |
1 428 kJ/341 kcal |
Bílkoviny |
2,44 g |
Sacharidy |
80,49 g |
- z toho cukry |
34,15 g |
Tuky |
0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Vláknina |
14,6 g |
Sůl |
0 g |
Dávkování a příprava:
Jednu lžičku sušených plodů užíváme 3× denně nebo dle potřeby.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Mrazem sušené borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu. Borůvky jsou dále dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5.