exp. 5/24
Červená čočka je oblíbenou surovinou pro přípravu polévky či kaše, můžete ji ale přidat i do salátu.
Detailní popis produktu
Červená čočka v BIO kvalitě původně pochází z Turecka. Dnes je však oblíbená zejména v Indii, kde patří mezi hlavní suroviny pro přípravu pokrmů. Obsahuje vitamíny, vlákninu, bílkoviny i minerální látky jako je selen, zinek, fosfor a železo. Před vařením se nemusí namáčet (my to ale doporučujeme) a je rychle hotová. Červená čočka je oblíbenou surovinou pro přípravu polévky či kaše, můžete ji ale přidat i do salátu.
Použití:
Červenou čočku přebereme, propláchneme ve vodě a nasypeme do hrnce. Čočku zalijeme vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek čočky připadají zhruba dva hrnky vody). Nesolte a přiveďte k varu. V nezakrytém hrnci vařte cca 5-7 minut. Po uvaření získá červená čočka žlutou barvu. Nakonec přidejte sůl a promíchejte.
TIP: My doporučujeme i červenou čočku namáčet a následně vařit ve vývaru.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení:
Čočka červená půlená BIO.
Obsah:
500 g
Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota |
1545 kJ/342 kcal |
Tuky |
0,8 g |
Sacharidy |
59 g |
Bílkoviny |
23 g |
Sůl |
0,01 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže, obiloviny, luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.