Červená čočka je oblíbenou surovinou pro přípravu polévky či kaše, můžete ji ale přidat i do salátu.




Detailní popis produktu
Červená čočka v BIO kvalitě původně pochází z Turecka. Dnes je však oblíbená zejména v Indii, kde patří mezi hlavní suroviny pro přípravu pokrmů. Obsahuje vitamíny, vlákninu, bílkoviny i minerální látky jako je selen, zinek, fosfor a železo. Před vařením se nemusí namáčet (my to ale doporučujeme) a je rychle hotová. Červená čočka je oblíbenou surovinou pro přípravu polévky či kaše, můžete ji ale přidat i do salátu.
Použití:
Červenou čočku přebereme, propláchneme ve vodě a nasypeme do hrnce. Čočku zalijeme vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek čočky připadají zhruba dva hrnky vody). Nesolte a přiveďte k varu. V nezakrytém hrnci vařte cca 5-7 minut. Po uvaření získá červená čočka žlutou barvu. Nakonec přidejte sůl a promíchejte.
TIP: My doporučujeme i červenou čočku namáčet a následně vařit ve vývaru.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
SLOŽENÍ: Čočka červená půlená BIO.
OBSAH: 500 g
VÝROBCE: Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota |
1545 kJ/342 kcal |
Tuky |
0,8 g |
Sacharidy |
59 g |
Bílkoviny |
23 g |
Sůl |
0,01 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže, obiloviny, luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Adresa výrobce: | Allnature s.r.o, Březhradská 148/3, 503 32 Hradec Králové Česká republika |
E-mail výrobce: | objednavky@allnature.cz |
EAN: | 8595674624703 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Semolinové těstoviny ve tvaru domácích zvířátek z farmy se vám jen tak nerozvaří a výborně drží omáčku.

Semolinové těstoviny ve tvaru exotických zvířátek s vám jen tak nerozvaří a výborně drží omáčku.
Podobné produkty

exp. 28/02/2025 Rajčatový pikantní kečup bez cukru a jiných sladidel či dochucovadel. Lepší byste si ani doma nedokázali vyrobit a tady vám jej nabízíme bez práce.

Kešu ořechy v BIO kvalitě. Jsou zdrojem rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny. Ideální ke svačině nebo jako součást sladkých dezertů.

Švestková povidla jsou vyrobena z čerstvých bio švestek, které procházejí mnohahodinovým procesem pomalého vaření, díky kterému zintenzivní jejich jedinečná ovocná chuť.