BIO kvalita, 100% natural, nesířené, bez GMO, sušené na slunci. Vypeckované datle odrůdy Deglet Nour, velké lahodné plody se skvělou chutí.
Detailní popis produktu
Vůní připomínají marcipán a chutí karamelové bonbóny – to jsou přírodní datle odrůdy Deglet Nour. Velké lahodné plody se skvělou chutí.
Datle jsou velmi oblíbené zejména pro svou sladkou chuť. Kromě toho však v sobě ukrývají cenné nutriční poklady, díky nimž mají blahodárné účinky na zdraví, krásu i vitalitu celého organismu.
Pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Díky tomu si uchovávají všechny cenné látky v plné škále, bez obsahu škodlivin. Díky unikátní kombinaci přírodních cukrů a vlákniny se skvěle hodí pro sportovce před fyzickým výkonem, jako zdravá svačinka či sladká pochoutka
100% přírodní, BIO kvalita, nesířené, bez GMO, neobsahují žádné konzervanty, jako je oxid siřičitý nebo přidaný cukr, vypeckované, sušené na slunci
V datlích najdeme důležité živiny, které přispívají k udržení zdraví a vnitřní harmonie organismu na tělesné i duševní úrovni:
- vitamín B6
- draslík, hořčík, fosfor, železo, mangan a měď
- antioxidanty, jako jsou flavonoidy a karotenoidy
- vláknina, která je přínosem pro udržení dobře fungujícího trávení
PROČ DÁT PŘEDNOST BIO SUŠENÉMU OVOCI?
Tak jako u jiných druhů potravin, i u ovoce platí, že stojí za to volit co nejvyšší možnou kvalitu. Biokvalita je skutečně zárukou, že dostanete minimálně kontaminované potraviny. Díky kontrolovanému systému ekologického zemědělství BIO potraviny neobsahují rezidua agrochemických látek, zejm. pesticidů. Sušené ovoce z ekologického zemědělství není sířené a také neobsahuje další konzervanty ani přidaný cukr.
Vyhýbejte se sušenému ovoci s přidaným cukrem
Velká část sušeného ovoce ze supermarketu se se před sušením namáčí v cukerném roztoku, aby bylo ještě sladší a chuťově přitažlivější. Takto doslazované ovoce je samozřejmě obrovskou cukrovou bombou.
Bylo opakovaně prokázáno, že přemíra rafinovaného cukru ve výživě člověka má negativní účinky na zdraví, čímž se zvyšuje riziko nejrůznějších druhů onemocnění, zejm. cukrovky II. typu. Abyste se vyhnuli konzumaci sušeného ovoce s přidaným cukrem, čtěte pozorně informace na etiketách balených potravin.
Volte sušené ovoce bez siřičitanů
Většina sušeného ovoce v nabídce běžných obchodů je sířená. Oxid siřičitý vylepšuje vzhled sušených plodů. Používá se proto, aby si ovoce zachovalo svou autentickou barvu a nezhnědlo. To platí zejména pro zářivě barevné ovoce, jako jsou rozinky a meruňky.
Jaká jsou rizika sířeného ovoce? Tato úprava může u citlivějších jedinců vyvolat bolest žaludku, bolesti hlavy, nevolnost a problémy astmatického typu.
Zda je sušené ovoce sířené nebo nesířené, by mělo být jasné z každého obalu, ve kterém jej zakoupíte. Buď je na obale přímo napsáno, že je sířeno, nebo na něm naleznete vypasné „konzervační činidlo E220“.
U nás máte jistotu, že dostáváte BIO sušené ovoce výborné kvality bez rizikových látek.
Příběh našich datlí
Domovem sladkých Datlí BIO je slunečné Alžírsko. Blízký východ je veskrze známý nejlepšími odrůdami datlí, jaké vůbec mohou být. Právě zde jsou datle významnou součástí tradiční arabské kuchyně. Často se pečou na másle, nebo se lisují do bochníku s názvem „adšu“.
Naše datle BIO byly vypěstovány podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství. Díky tomu si uchovávají nutriční bohatství v té nejvyšší kvalitě.
Po sklizni jsou několik dní sušeny na sluníčku. Tím zůstává zachována jejich šťavnatost a typicky zlatohnědá barva. Po sušení se datle omyjí a pečlivě ručně roztřídí. Již se dále nedoslazují ani nesíří.
Použití:
Datle mají v kuchyni opravdu rozmanité využití:
- Skvěle chutnají samotné, jako svačinka při sportovním výkonu nebo jako zdravé mlsání.
- Dále lze datle využít k přípravě RAW dezertů, tyčinek, kuliček a ovocných džemů. Přidat je můžete také do moučníků, smoothies, snídaňových kaší, müsli a ovocných salátů.
- Ze sladkých plodů si můžete vyrobit datlový sirup – přírodní sladidlo do pokrmů.
Výživové údaje:
Nutriční hodnoty | 100 g |
Energie | 1204 kJ/ 284 kcal |
Tuky | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 65 g |
z toho cukry | 23,5 g |
Vláknina | 6,9 g |
Bílkoviny | 1,7 g |
Sůl** | 0,01 g |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit. |
Složení:
100 % datle BIO.
Skladování:
Uchovávejte na chladném, tmavém a suchém místě (0 - 4°C, max. 70% vlhkost vzduchu). Obal po použití vždy dobře uzavřete.
Někdy může po delší době skladování cukr v datlích začít krystalizovat. Tím se však nemění jejich nutriční hodnota. V takovém případě stačí datle krátce namočit do horké vody.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené a lyofilizované ovoce |
---|---|
Hmotnost: | 0.76 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Dopřejte si tento čistě přírodní zdroj vitamínu C! Díky prášku ze 100% ovoce camu camu získáte pro organismus perfektně vstřebatelný vitamín C (7 000 mg, tj. 8 750 % DDD ve 100 g prášku). Mimo to jsou v ovoci přítomny další cenné fytonutrienty, které účinkují s vitamínem C ve vzájemné synergii.
Dýňová semínka BIO jsou vhodná při přípravě pokrmů v kuchyni, do jogurtů, výborně chutnají i opražená na sucho.
Muffiny či alá brumíci? Upečte je v této formě z nerezové oceli, která do dobrot neuvolní žádné škodlivé látky. Hloubka košíčku 3cm.