Přepuštěné máslo ghí nesmí chybět v žádné kuchyni. Vhodné i pro osoby s alergií na mléčnou bílkovinu. Nemusí se skladovat v lednici.
Detailní popis produktu
Ghee má vysoký kouřový bod, a tak se nepřepaluje. Po smaženém na Ghee vám těžko nebude. Právě naopak.
Ghee obsahuje vitamíny A, D, E, a K. Díky omega 3 a omega 6 mastným kyselinám pomáhá promazávat nervový systém a mozek. Kyselina máselná zase ochraňuje střeva od zánětu a pomáhá udržovat zdravou hladinu inzulinu v těle. Ghee také zlepšuje trávení a pomáhá s hubnutím, protože energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky, a také na sebe váže toxiny a volné radikály, které odvádí z těla pryč.
Ghee je jednoduše superpotravina, a to i pro alergiky na laktózu a kasein. Přepouštěním máslo zbavíme alergenů, ale chuť a vůně másla zůstává i pro ty, kteří si ho jinak musí odpírat.
Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!
Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.
SLOŽENÍ: bezvodý máselný tuk min. 99%
OBSAH BALENÍ: 720 ml
SKLADOVÁNÍ A TRVALNLIVOST: 24 měsíců od data výroby, skladovat při teplotě do 25 stupňů, po otevření spotřebujte do třech měsíců
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
Energetické hodnoty: 3677kJ/878,2kcal/ 100g Tuky: 99,4%; Nasycené mastné kyseliny: 70 g; Bílkoviny: 0,1 g; Sacharidy: < 0,01 g; Cukry: < 0,01 g; Sůl: < 0,01 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přepuštěné máslo GHÍ |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 8594178590637 |
Výrobce: | České ghíčko s.r.o., Průmyslová 168 566 01 Vysoké Mýto |
E-mail výrobce: | ceskeghicko@ceskeghicko.cz |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.