Jáhly v bio kvalitě jsou výborné zejména k přípravě kaší, a to jak na sladko, tak na slano. Obsahují železo, draslík, hořčík a další minerální látky, vitamíny skupiny B i vlákninu.
Detailní popis produktu
Jáhly v BIO kvalitě by měly mít v našich jídelníčcích své stálé místo. Vzhledem k tomu, že obsahují kvalitní proteiny, jsou perfektní pro vegany a vegetariány. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, a tak je do svých jídelníčků mohou bez obav zařadit i celiaci. Zajímavé jsou ovšem především jejich nutriční hodnoty. Jáhly, které se získávají odstraněním svrchního obalu prosa setého, obsahují železo, draslík, hořčík a další minerální látky, vitamíny skupiny B i vlákninu. Díky tomu prospívají našemu zažívání. Jáhly jsou výborné zejména k přípravě kaší, a to jak na sladko, tak na slano. Skvělý je i jahelník a další moučníky z jáhel.
Použití:
Jáhly propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek jáhel připadají zhruba dva hrnky vody.) Vařte cca 12-15 minút. Po uvaření přebytečnou vodu slijte.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení:
Jáhly (loupané proso).
Obsah:
500 g
Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota |
1474 kJ/348 kcal |
Tuky |
1,4 g |
Sacharidy |
71 g |
Bílkoviny |
13 g |
Sůl |
0,02 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže, obiloviny, luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
exp. 5/24
Červená čočka je oblíbenou surovinou pro přípravu polévky či kaše, můžete ji ale přidat i do salátu.