Kešu Milc® čokoláda na pečení-40 % kakaa

Tóny ovoce a rozinek se dokonale spojují s malgašskými kešu oříšky a výběrovými single origin kakaovými boby Forastero-Trinitario-Criollo, čímž vzniká jemná a krémová čokoláda s bohatou, vyváženou chutí.

96 Kč
Dostupnost: Skladem
Můžeme doručit do:
3.4.2025
Možnosti doručení
Kód: CHM-CVCH40
Kešu Milc® čokoláda na pečení-40 % kakaa
kesu cokolada 40% kakaa
Novinka
doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč platíme dopravu Zásilkovnou my!
balíme ekologicky
Balíme ekologicky
Vaše balíčky pečlivě balíme do recyklovaných materiálů
Dárky zdarma
Dárek zdarma
Podle hodnoty objednávky přibalíme dárek k nákupu
Zboží máme skladem
Zboží máme skladem
A uděláme vše pro to, aby u Vás bylo co nejdříve

Detailní popis produktu

Cukrářská vegan "mléčná" čokoláda na vaření se 40% kakaa a kešu mlékem od značky Chocolat Madagascarvyniká svou komplexní chutí a hedvábnou texturou, což potvrzuje i vítězství v soutěži Great Taste Award 2019. Tóny banánů z kešu ořechů a červeného ovoce z kakaových bobů se perfektně prolínají a vytvářejí jedinečný chuťový zážitek.

Tato čokoláda obsahuje 1,6x více kakaa a o 44 % méně přidaného cukru, než vyžadují standardy EU pro tento typ čokolády, což ji činí výjimečně kvalitní. Jako první tree-to-bar čokoláda z Madagaskaru v České republice je 100% přírodní – bez chemického zpracování, aromat a konzervantů.

Neobsahuje klasické mléko, ale kešu mléko, které je ideální pro vegany a obsahuje vlákninu, železo, hořčík, zinek a zdravé nenasycené tuky. Vyniká také nižším obsahem cukru a saturovaných tuků, je bez cholesterolu a plná nutričních benefitů.

  • Paleta - jemná a krémová, z malgašských kešu oříšků s tóny ovoce, rozinek, je více mléčná než ořechová. Jemná textura. Dlouhý závěr.
  • Zůstává déle svěží, snadno se rozpouští a temperuje.
  • Formát: 100 g x 10 tabulek.
  • Jemná struktura < 20um.
  • 1,6 x kakao oproti normě EU.
  • O 44 % méně přidaného cukru než norma EU pro mléčnou čokoládu.
  • Jemná chuť kakaa: single origin a terroir specific Forastero, Trinitario-Criollo.
  • Kakao "Grand Cru de Sambirano", severozápadní Madagaskar.
  • Čerstvě zpracované na Madagaskaru.
  • Vysoký obsah vlákniny.
  • Vysoký obsah flavanolů / antioxidantů (ORAC).
  • Bez přidaných aromat.
  • Bez chemického zpracování .
  • Žádná alkalizace. Zachování přírodních chutí a antioxidantů.
  • Vegan.

TEPLOTA: Teplota tání je 45 °C (mícháme, dokud se nerozpustí). Rozdělíme na 1/3 a 2/3. Předkrystalizujte 2/3 do dosažení teploty 28 °C, poté smíchejte s 1/3 a směs použijte při teplotě 29 °C. Teplota krystalizace: 27° C Indikovaná teplota použití: 29 - 31 °C.

SLOŽENÍ: Třtinový cukr, madagaskarské kakaové máslo, madagaskarské kešu ořechy, madagaskarské kakaové boby.

Obsah kakaa min. 40 %.

Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává i klasické mléko.

ALERGENY: výrobek je vyroben v továrně, která zpracovává mléko a kešu ořechy.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE:

  • Nutriční hodnoty na 100 g:
  • Energie: 2502 kj/ 598 kcal
  • Tuk: 46 g
    z toho nasycené mastné kyseliny: 24 g
  • Celkový obsah sacharidů včetně vlákniny: 45 g
    z toho cukry: 35 g
  • Bílkoviny: 6 g
  • Sůl: 0,01g

VÝROBA:

Celá výroba čokolád značky Chocolat Madagascar - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru - jedná se o tzv. tree to bar výrobu. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě.

Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Díky tomuto způsobu výroby je také maximálně podpořena místní ekonomika a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot. Značka Chocolat Madagascar povýšila pojem fair trade na raise trade.

CO JE TO RAISE TRADE

Pojem 'raise trade' znamená, že čokoláda se vyrábí úplně celá v zemi, kde se kakao pěstuje. Většina čokolád (tradičních a fairtradových) dováží kakao, které se nadále zpracovává v zemích s bohatou ekonomikou ve srovnání se zemí původu kakaa.

Cirka 3% hodnoty je v rozvojové zemi, která je pěstitelem kakaa, a 97% je v zemi zpracování - obrovský nepoměr pro ekonomiku rozvojové země a obyvatel, kteří na pěstitelství jako hlavní obživu spoléhají na 100%.

Chocolat Madagascar je jediná čokoláda na tomto africkém ostrově, která raise trade aktivně aplikuje v praxi již od roku 1940.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakao, čokoláda a alternativy
Hmotnost: 0.1 kg
Výrobce: Chocolat Madagascar
Hmotnost: 100 g
Země původu: Údolí Sambirano, Madagaskar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola