Přepuštěné máslo GHÍ
Přepuštěné máslo ghí je oblíbenou a zdravou alternativou k tukům a olejům, které v kuchyni běžně používáte. Vzniká rozpouštěním a ohříváním standardního másla, kdy se z něj v určité fázi oddělí mléčná bílkovina a zůstane pouze čistý máselný tuk. Tento proces odstraňuje z tuku nečistoty, vodu a mléčnou bílkovinu, proto mohou ghí konzumovat i lidé, kteří jsou na ni alergičtí.
Ghí má mnoho zdravotních benefitů - má vyšší kouřový bod, což znamená, že zůstává i při vysokých teplotách stabilní, aniž by se přepalovalo. Díky absenci vody a mléčných bílkovin má výrazně delší trvanlivost a nemusí se ani skladovat v lednici. Ghí také obsahuje vyšší koncentraci mononenasycených a polynenasycených tuků, které mají příznivý vliv na srdce a cévy. Přepuštěné máslo také vyniká výraznou máslovou až ořechovou chutí a vylepšuje tak chuť každého jídla.
Vyzkoušejte i vy skvělou chuť pravého ghí! Vyberte si u nás České ghíčko nebo se nechte pozvat k malému mlsání a ochutnejte Ghítelu - lískooříškový krém z těch nejlepších ingrediencí a pravého ghí.
Nejprodávanější
Ochutnejte je všechny! Ghee+ v menším provedení, za to všechny varianty v jedné krabičce. Ideální dárek pro gurmány, fajnšmekry.
Každý, kdo miluje česnek, bude milovat i Ghee+ česnek. Toto ghee dodá vašemu jídlu vůni a chuť nejenom másla. Tady totiž zavoní i česnek. A dochutí bramboráky, základ na poctivou česnečku, ochutí čerstvé krevety nebo maso.
Ghee+ skořice vás chytne za ruku přivede do Vánoc. Jemně, jako po másle a s velkou něhou. A stejné pocity vás budou provázet při smažení palačinek, vaflí nebo lívanců.
Tohle Ghí je prostě KOZÍ! Vhodné i pro osoby s alergií na mléčnou bílkovinu.